CEASAR SALÁTA RÓKAGOMBÁVAL

CEASAR SALÁTA RÓKAGOMBÁVAL

Hozzávalók:
25 dkg aprószemű rókagomba
4-5 szelet toast kenyér
1 fej jégsaláta
4-5 kanál majonéz
1 citrom frissen préselt leve
2+2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt rozmaring
ízlés szerint: só és frissen őrölt bors

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk.
A toast kenyeret 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítünk 2 evőkanál olajat, beledobjuk a kenyérkockákat, és 1-2 perc alatt megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, majd belekanalazzuk a maradék olajat. Rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal fűszerezzük. 4-5 perc alatt megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből.
A majonézt a citromlével elkeverjük, kevés sóval, borssal fűszerezzük.
Egy méretes salátástálba tépkedjük a salátaleveleket, ráhalmozzuk a pirított gombát és a kenyérkockákat, a majonézzel meglocsoljuk. Azonnal tálaljuk.

One Reply to “CEASAR SALÁTA RÓKAGOMBÁVAL”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *