VADÁSZLEVES RÓKAGOMBÁVAL

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg rókagomba
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 7,5 dl húsleves
  • 1/8 dl sherry
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csipet bors
  • metélőhagyma

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A rókagombát megmossuk, a szalonnát és a hagymát apróra vágjuk.

A vajon a gombát megforgatjuk, addig sütjük, amíg a leve el nem fő és illata lesz. A szalonnát kissé pirítsuk meg a vajban, szórjuk rá a lisztet, és pirítsuk össze. A gombát, a húslevest és a sherryt öntsük össze, és jól keverjük el, forraljuk fel. Tejfölt adjunk hozzá, és rövid ideig forraljuk.

Kóstoljuk meg és ízesítsük a levest, majd tálaláskor finom metélőhagymával szórjuk meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *